06-45.598553 contact@hpvl.nl

Workshop Excel macro's

Macro’s, terugkerende handelingen automatiseren

In het hele land organiseren we de workshop Excel macro’s. Macro’s worden gebruikt om terugkerende handelingen in Excel te automatiseren. Hierdoor wordt veel tijd bespaard.

Altijd al macro’s willen gebruiken bij het werken met Excel? Tijdens de workshop Excel macro’s leert u deze krachtige mogelijkheid in Excel te benutten. Deze ééndaagse training is bovendien een prima basis voor de training Excel VBA programmeren. De VBA training gaat nog veel dieper in op het programmeren van Excel. Voor deze Macro-training maakt het niet uit welke Excel-versie u gebruikt omdat de programmeeromgeving in alle Excel versies nagenoeg gelijk is.

 

Macro’s en VBA

Macro’s worden gemaakt met de programmeertaal van Excel: VBA (Visual Basic for Applications). Wanneer je gebruik maakt van de macrorecorder om macro’s op te nemen dan wordt de programmeercode automatisch gegenereerd.

Vaak moet deze code nog worden aangepast om een goed werkende macro te krijgen. Vervolgens kun je deze macro uitvoeren. De opgenomen handelingen worden dan opnieuw ‘afgespeeld’. Dit gaat supersnel waardoor je veel tijd kunt besparen!

Aan het einde van de training hebben we een aantal macro’s gemaakt die je meteen in de praktijk kunt gebruiken.

Wat wordt er behandeld in de workshop Excel macro’s?

 • Macro’s waarom?
 • De macrorecorder
 • Macro’s opnemen
 • Macro’s afspelen
 • De VBA omgeving (VBE)
 • Zelf macro code schrijven
 • Knoppen maken in werkbladen
 • Een eigen knoppenbalk maken op het ‘lint’
 • Terugkerende handelingen automatiseren
 • Foutafhandeling
 • Macro’s waarom?
 • De macrorecorder
 • Macro’s opnemen
 • Macro’s afspelen
 • De VBA omgeving (VBE)
 • Zelf macro code schrijven
 • Knoppen maken in werkbladen
 • Een eigen knoppenbalk maken op het ‘lint’
 • Terugkerende handelingen automatiseren
 • Foutafhandeling

Cursusduur

1 dag, 2 x 3 uur.

Cursusmateriaal

Na afloop van de training ontvangen cursisten een hand-out om de behandelde lesstof nog eens na te kunnen lezen. Voor schrijfmateriaal tijdens de workshop wordt gezorgd. Aan de hand-out en het schrijfmateriaal zijn geen extra kosten verbonden.

Kosten

Individuele inschrijvingen

Het cursusgeld voor de 1-daagse workshop Excel macro’s is vanwege het 10-jarig bestaan tijdelijk verlaagd van € 295,- naar € 245,- 

Genoemde tarieven zijn exclusief btw. 

Onze klassikale trainingen verzorgen we op diverse locaties in Nederland. Bij individuele inschrijvingen voor een klassikale training wordt u in een groep geplaatst met deelnemers uit andere organisaties.

Bedrijfstrainingen

Zijn er meerdere cursisten binnen uw organisatie die deze training willen volgen? Profiteer dan van de voordelige groepstarieven. Onderstaande tarieven gelden dan voor “in-house” trainingen, dus bij u op kantoor, met uw apparatuur.

De training wordt als bedrijfstraining gegeven, dus met alleen deelnemers van uw eigen organisatie.

Liever trainen buiten de deur? Externe locaties en huur apparatuur op aanvraag.

Bij 4 cursisten of minder wordt voor reiskosten een kilometervergoeding in rekening gebracht wanneer de locatie buiten een straal van 25 km om Alphen aan den Rijn ligt, De kosten zijn dan 35 ct. per km. Genoemde tarieven zijn exclusief btw. Bij 5 of meer cursisten worden geen reiskosten gerekend in heel Nederland met uitzondering van de waddeneilanden.

 

Aantal personen Totaal bedrag Kosten per cursist
1 cursist (privéles) 540 540
2 cursisten 750 375
3 cursisten 870 290
4 cursisten 1033 258
5 cursisten 1167 233
6 cursisten 1270 212
7 cursisten 1400 200
8 cursisten 1533 192

Deze Exceltraining is in de vorm van privéles te volgen. Bij privéles betaalt u per blok van 3 uur. De kosten hiervoor bedragen € 270,- per blok. Deze lesblokken kunnen los worden afgenomen.

U kunt zelf  bepalen hoeveel blokken u nodig heeft. Deze blokken zijn bovendien vrij indeelbaar.

Voor reiskosten en reistijd wordt een kilometervergoeding in rekening gebracht wanneer de locatie verder dan 25 km van Alphen aan den Rijn verwijderd is. De kosten zijn dan 35 ct. per km.

Genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Info & aanmelden

Wilt u inschrijven voor een klassikale training Excel macro’s, kies dan voor 1 van de ingeplande trainingen op onderstaande kalender. Wilt u een bedrijfstraining of privéles plannen of heeft u nog andere vragen neem dan contact met ons op.

Staat er op onderstaande kalender geen datum die u schikt, schrijf dan in voor ‘wachtlijst’. We houden u dan op de hoogte van nieuw ingeplande cursusdata. U bepaalt zelf of u alsnog deelneemt, de inschrijving is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Deze workshop als bedrijfstraining?

Wij verzorgen deze Excel workshop door héél Nederland ook als bedrijfstraining.

Dat betekent altijd op de tijd en locatie die u wilt. Voor de deelnemers dus geen onnodige reistijd en -kosten. Indien gewenst verzorgen wij ook de apparatuur en/of locatie.

 Onze populaire workshops…

Kalender Workshop Excel Macro's

EXC.150
Workshop Excel Macro's
Wachtlijst
 
 
 
 

Cursuscode
Omschrijving
Soort training
Cursusdag(en)
Lestijd(en)
Cursusperiode
Cursusplaats
Er zijn op dit moment geen cursusdagen ingepland.

Kalender Workshop Excel Macro's

Cursuscode
EXC.150
Omschrijving
Workshop Excel Macro's
Soort training
Wachtlijst
 
 
 
Er zijn op dit moment geen cursusdagen ingepland.
Share This